שאלה
[הערה]: כמעט כל מה שכתוב נמצא במסכת מגילה או בפירוש למגילת אסתר של [המלבי"ם - רבי מאיר ליבוש בן יחיאל מיכל וייזר]
[עוד הערה חשובה]: איננו באים לפגוע כלל בנשים או גברים, אלא לנסות להידבק בעזרת השם לסיפור המגילה.
*
[מאירועי הפרקים הקודמים]: לאחר שאחשוורוש נפטר מושתי , בעקבות עצת ממוכן, הוא מחפש מלכה חדשה שתמלוך, אבל בצורה שהוא יהיה מלך בזכות עצמו.
בעזרת פקידים הוא מחפש בכל מדינות מלכותו אישה בתולה טובת מראה, ובסוף נבחרת אסתר אשת מרדכי היהודי.
אסתר, לפי ציווי מרדכי, לא מגלה את עמה למרות כל נסיונות אחשוורוש.
בינתיים, שני שומרי סף בשם בגתן ותרש, שלא היו מרוצים משכר העבודה שלהם, זוממים להרוג את המלך. ומרדכי היהודי, למרות כל החוסר היגיון שבדבר – מציל את המלך. אבל לא מקבל כלום בתמורה.
[וכאן נכנסת דמות חדשה למגילה]
*
[המן]
"אַחַר הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, גִּדַּל הַמֶּלֶךְ אֲחַשְׁוֵרוֹשׁ אֶת-הָמָן בֶּן-הַמְּדָתָא הָאֲגָגִי*וַיְנַשְּׂאֵהוּ; וַיָּשֶׂם, אֶת-כִּסְאוֹ, מֵעַל, כָּל-הַשָּׂרִים אֲשֶׁר אִתּוֹ. ב וְכָל-עַבְדֵי הַמֶּלֶךְ אֲשֶׁר-בְּשַׁעַר הַמֶּלֶךְ, כֹּרְעִים וּמִשְׁתַּחֲוִים לְהָמָן*כִּי-כֵן, צִוָּה-לוֹ הַמֶּלֶךְ" (אסתר, פרק ג' פסוקים א' - ב').
רגע אחד אחשוורוש רוצה להבליט את העובדה ש[הוא המלך לבדו], ואפילו הורג את ושתי שהיא ממשפחת המלוכה בשביל להוכיח את זה – אז מה פתאום [לגדל] את המן?
ואם נגיד שלהמן הייתה פרוטקציה, או שהוא היה חבר טוב של המלך – אז יש לו זכות להיות שר בממלכה או משהו דומה... אבל להגדיל אותו [מעל כל השרים]? = יכול לבוא אל המלך מתי שהוא רוצה (משהו שאפילו ל[מלכה] אסור!) זה ממש הזוי!
הוא ממש מגדל [ושתי חדשה]...
[ממלא מקום]
אז למה אחשוורוש עושה את המעשה ההזוי הזה? בגלל "אַחַר הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה".
המלך, שבפרקים הראשונים ראינו שעשה משתאות המונים לכל הממלכה ולכל עיר הבירה, הראה לכולם את הארמון, ושהיה כל כך ליברלי, בעקבות הניסיון להרוג אותו – התחיל [לפחד]!
הוא אפילו לא נותן לאשתו, זאת ש[בחר בה ונתן בה אמון] מכל הנערות ב127 מדינה, רשות להתקרב אליו בלי אישור.
לאחשוורוש עולה רעיון:
כדי שלא יקרה מקרה אחר בסגנון בגתן ותרש שוב - צריך מישהו אחר שישנאו אותו ויאשימו אותו בכל הצרות שיש בממלכה = מישהו ש[ימשוך אליו את האש].