מקרוגל במקום עבודה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 13/02/12 12:25 כ בשבט התשעב

שאלה

לרב, שלום וברכה,

אני עובדת במקום עבודה שרוב העובדים בו הם חילוניים. יש לנו מטבחון ובו קיים מקרוגל - ידוע לי כי במקרוגל זה לא קיימת הפרדה בין בשר לחלב. ראיתי לא מעט פעמים כי עובדים מחממים חלב בבוקר ובצהריים ארוחה בשרית. האם מותר לי להשתמש במקרוגל כזה? האם כיסוי מוחלט של אוכל בשרי בקופסה הוא מספיק? האם מאכל פרווה הוא בעייתי פחות?

אין לי אפשרות לקנות בכל יום ארוחה ומאידך, אני עובדת הרבה שעות וזקוקה לארוחה חמה במהלך היום.

מה אפשר לעשות?

תודה מראש!

תשובה

שלום

מותר לחמם במיקרוגל הזה, ובתנאי שהמאכל סגור במכסה כראוי ולאחר שניקית עם מגבון את דפנות המיקרוגל. ואם יש אפשרות- עדיף לפני הניקוי להרתיח במיקרוגל חצי כוס עם מים וסבון

כל טוב