מקצוע לחיים

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 11/12/06 23:30 כ בכסלו התשסז

שאלה

שלום וברכה לרב!

אני סטודנטית להנדסה במחלקה די נחשבת בארץ ובכלל, אני מצליחה בלימודים אך לא מוצאת בהם סיפוק, יש לי תחומי עניין רבים ואיני מצליחה למצוא מקצוע אחר שמושך את ליבי באופן מיוחד, בעבר התנסיתי בחינוך ומאוד נהניתי, אבל הורי מתנגדים שאלמד את זה (בזבוז זמן לדעתם כיוון שאני מצליחה בהנדסה וגם אין עבודה). אם למקד את השאלה: לפי מה על אדם לבחור מקצוע? האם יכולת להתפרנס זה מספיק? האם לא צריך להתחשב ביעוד? (איך מגלים מהו בכלל?)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב

שאלתך נחלקת לכמה פנים ..אנסהלחלק , באופן כללי .אמרו חכננו כי "קשה היא הפרנסה.."והאדם ידרש להזיע בגינה.כי זו דרך העולם.
ועוד אמרו "גדולה מלאכה שמכבדת את בעליה". אם ישנה אפשרות בחירה ראוי האדם לבקש פרנסה המכבדת אותו ואת מעמדו.וגם בכלל זה הקושי נלקח בחשבון.
ומצד שני..אמרו חכמנו כי*["אין אדם לומד אלה המקום שליבו חפץ."]ישנו ערך חשוב לרגש הלב.

לענינך.
אם כבר למדת יותר משלוש שנים הנדסה..המשכי והצלחי
[תוכלי להכנס את כל כשרנותך ורצונתיך לחנך בעבודת ההנדסה ..!!]
את מקבלת את הכלים ותוכלי להכנס בהם רוח כפי שתחפצי תמיד תמיד אבל כרגע את [בונה את הכלים.]
הכלים הם למשל התעודה והתואר איתו תוכלי להתקדם ולעסוק במטרת חיך ויעודך ..

בברכה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן