מקלחת בתשעת הימים, טלויזיה בתשעה באב

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 23/07/07 16:43 ח באב התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום!

השאלה שלי היא- האם זה איסור להתקלח בתשעת הימים או שאלו מנהגים?

האם ישנם הקלות? כמו להתקלח במים קרים וכ"ו...

ו- האם מותר לראות טלויזיה או לשחק במחשב בצום?

תודה מראש...

תשובה

לשואלת שלום רב.
האיסור להתקלח הוא דין, שאסור רחיצה של הנאה. אמנם אם יש לכלוך מותר לרחוץ ולנקות אותו. ולכן אם אדם מאד מלוכלך מזעה למשל, כפי המצוי בארצנו בארץ, מותר להתקלח. וצריך להתקלח במים פחות חמים ממה שרגיל, כדי שלא תהיה זאת רחיצה של הנאה, ולקצר ברחיצה.
אין איסור מפורש על משחק זה או אחר. העיקרון הוא שצריך לא להסיח דעתו מן הצום. לכן מתעסקים בדברים עצובים. וכן תוכנית על החורבן אפשר.
בברכה
אפי קיציס