מקלחת בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 27/05/06 22:56 כט באייר התשסו

שאלה

שלום רב,

ברצוני לדעת האם מותר להתקלח בשבת, ואם כן, אילו הגבלות יש (מים חמים וקרים, שמפו וסבון).

תודה רבה לתשובתכם.

תשובה

בעזה"י

שלום,

1. אסור להתקלח בשבת במים חמים- אפילו אם הוחמו לפני שבת (זו גזירה שגזרו חכמים ונקראת גזירת מרחצאות)

2. אם לאדם יש צער בשבת (כגון שרב או שהוא מיוזע) מותר להתקלח במים קרים בשבת.

3. כשמתנגבים צריך לשים לב ל:א. שהמגבת לא רטובה וספוגה במים בצורה כזאת שתסחט כשיתנגבו בה. ב. יש לשים לב כשמנגבים את השערות שלא לסחוט אותן (לכן עדיף רק לספוג את המים ולא לנגב ממש)

3. לשיטת רוב פוסקים יש בעיה להשתמש בסבון מוצק- ועל כן יש להשתמש בסבון נוזלי

עיין בהרחבה בספר בשמירת שבת כהלכתה...

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת