מקלחת בשבת!

חדשות כיפה הרב דוד צוקרמן 28/04/08 02:05 כג בניסן התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום!!

האם מותר להתקלח בשבת עם מים חמים כאשר

יש דוד שמש (לא דוד חשמלי), הרי המים מתחממים מן השמש?

תודה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!
יש להבדיל בין שימוש בדוד שמש בשבת ובין מקלחת בשבת.
בשני נושאים אלה יש דעות שונות בין הפוסקים.
לגבי השימוש בדוד שמש לרחיצת פנים וידים או לשטיפת כלים (באופן מותר) יש מקום להתיר. אמנם גם בין המתירים יש המעדיפים סגירת כניסת מים קרים לדוד, אם קיימת בדוד אפשרות כזאת, אבל בסך הכל אפשר להשתמש גם אם אין אפשרות סגירה, ואפילו לפתוח את ברז המים הקרים יחד עם החמים.
לגבי מקלחת האפשרות להתיר דחוקה ביותר, ואפילו במקלחת של מים קרים. במקרה של צורך מיוחד אפשר להקל, וכדאי לשאול באופן יותר ספציפי לקבל הנחיה אם מותר, וכיצד וממה להיזהר.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן