מקלחת בשבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/08/07 17:07 ז באלול התשסז

שאלה

שלום,

לגבי שאלה שנשאלה בנושא - האם מותר להתקלח בשבת ? הרב כתב שמותר להתקלח במים קרים אבל לא את כל הגוף. עד כמה שידוע לי שההלכה הזאת מתיחסת לגבי אשכנזים, אבל לגבי ספרדים מותר לרחוץ את כל הגוף במים קרים (מחלקות רמ"א, מר"ן). האם דברי נכונים ?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
אכן, כך נוהגים הספרדים, ומעבר לכך - יש הטוענים כי גם הרמ"א דיבר על אמבטיה ולא על המקלחת הנהוגה בימינו.

כל טוב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן