מקור הלכתי לאיסור צבא/של לבנות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/06/07 22:16 כה בסיון התשסז

שאלה

כבוד הרב, שלום!

אני ב"ה נמצאת כיום אחרי שנתיים נפלאות של ש"ל, ויצא לי לדון בנושא איסור צבא (ושרות לאומי לדעת פוסקים מסויימים), אני זוכרת שבאולפנא למדנו והעמקנו בנושא על כך שיש בעיה שבת תצא מרשות אביה ותהיה כפופה למרות אחרת של חוקים לפני שעוברת לרשות בעלה- ושזאת הסיבה בעצם לאיסור שרות צבאי בו הבת כפופה לחוקים, ממצב ששונה מהמצב בשירות הלאומי (ובשנת חסד)

אני לא בטוחה כלל שלדברים שכתבתי יש איזשהו מקור מסודר. מחיפושי הגעתי רק לאתר שמיועד לתת הסבר "יהודי" לציבור הדתי לאומי, ובעצם משמיץ את רבנינו הנכבדים ואת פסיקותיהם.

אשמח מאד באם תענה לי ותגיד מהו המקור, והאם זוהי הסיבה לש"ל או שישנן סיבות אחרות/ נוספות.

יישר כח ותודה!

תשובה

שלום וברכה
לא הבנתי עד תום את השאלה.
הרעיון שבת צריכה להיות כפופה או לרשות אביה או לרשות בעלה מוכר לי, אולם איני מכיר לו מקור, ואיני מכיר את ההיגיון בו. מדוע בת צריכה להיות ברשות של מישהו, ואין היא בוגרת היכולה לעמוד ברשות עצמה ?

הסיבה שבעטיה אני מתנגד לשרות צבאי היא אחרת לגמרי. מהמקורות עולה כי הצבא אינו עניין בו משתתפות נשים בצורה סדירה וקבועה, ויסוד ההתנגדות אינו מתחיל מהשאלה הם הבנות תיוותרנה דתיות או לא – שזו שאלה אחרת לחלוטין.
סיבה זו אינה קיימת בשרות הלאומי.

כל טוב