מקום הדלקה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 22/12/05 11:43 כא בכסלו התשסו

שאלה

רמב"ם הלכות מגילה וחנוכה פרק ד הלכה ז

נר חנוכה מצוה להניחו על פתח ביתו מבחוץ בטפח הסמוך לפתח על שמאל הנכנס לבית כדי שתהיה מזוזה מימין ונר חנוכה משמאל, ואם היה דר בעליה מניחו בחלון הסמוכה לרשות הרבים, ונר חנוכה שהניחו למעלה מעשרים אמה לא עשה כלום לפי שאינו ניכר.

השאלה:

אם אני גר בבנין גבוה מעל 20 אמה, היכן יהיה מקום ההדלקה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלו'
מתוך הנחה שגרים בקומה שהחלונות בה למעלה מ20 אמה 9.6 מטר יש להניח במקום שניכר לבני הבית (בסלון וכד') ואם אפשר על אדן חלון שרואים את הנרות גם מבחוץ מה טוב.
בברכת חנוכה שמח
אחיה שלמה אמיתי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן