מקווה טהרה

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 07/03/07 14:48 יז באדר התשסז

שאלה

שלום רב,

האם מותר מבחינה הלכתית ופרקטית ללכת למקוה לא ביום המקר עצמו, אלא יום או יומיים אחרי, במידה ולא מתאפשר/ לא נוח להגיע למקווה עצמו באותו היום.

לדוגמא-יום המקווה הוא ברביעי- האם מותר ללכת בחמישי, או כמו במקרה שלי, יום המקווה הוא בשישי, כאשר באותה השבת אנו הולכים להורי החתן..האם מותר ללכת בשבת?יום אחרי?

תשובה

מותר עקרונית לאחר טבילה אך יש להמנע מכך במידת האפשר, כיוון שכך 'מפספסים' טבילת מצווה, ואף הסיכויים להרות בטבילה מאורחת נמוכים יותר.
כמו כן יש לציין כי לפעמים דחיית טבילה עשוייה לגרום למתיחות ולחצים במערכת הזוגית, ועל כן ראוי לעיתים (במידת האפשר) לדחות ולוותר על עניינים אחרים (כדוגמת נסיעה להורים) ובלבד שתצא הטבילה בזמנה.

עקיבא
(המשיב אינו רב)