מקוה לפני חתונה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 07/03/07 16:32 יז באדר התשסז

שאלה

שלום,

ברצוני לשאול האם חובה ללכת למקוה לפני החתונה, או שמא ניתן להיטבל בים?

הנני בחורה ביישנית מאוד ולכן מעדיפה שלא להיטבל למקוה, אלא להיטבל בים (יש לי לים הבית חוף פרטי).

אודה לתשובתכם,

ס'

תשובה

לשואלת שלום רב.
בעיקרון אכן גם ים כשר לטבילה. אבל יש כמה בעיות. דבר ראשון כאשר אשה טובלת היא צריכה שאשה תעמוד לידה ותראה שהיא טובלת כראוי (זאת הבלנית). זה קצת קשה בחוף, אלא אם כן מדריכת הכלות תבוא איתך. יתרה מזאת ברבנות בד"כ צריך להביא אישור שאכן טבלת. כל זה מלבד הבעיות הטכניות של מזג אויר ומציאת מקום מבודד באמת.
ובכלל יצא למקוואות שם רע שלא בצדק. כיום המקוואות יותר נקיים ויותר נעימים מאשר ללכת לים. וכשמגיעה כלה למקוה, אאחרי שהיא תאמה מראש, היחס הוא בד"כ טוב והדיסקרטיות מלאה וחוץ מהבלנית (שכאמור חייבת להיות איתך ע"פ ההלכה גם בים) אף אחת לא רואה אותך. ולכן זאת האפשרות המועדפת.
בברכה
אפי קיציס