מצלמה דיגיטלית

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 25/05/07 00:21 ח בסיון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אבא שלי מוכר בחנות השייכת לו. יום אחד קנה אצל אבא שלי משהו שהוא לא מכיר בשווי של כ-300 שקלים ואמר שהוא נותן לו םיקדון מצלמה דיגטילית, והם סיכמו ביניהם שאם תוך שלושה חודשים הוא לא חוזר ומשלם אז המצלמה תעבור לרשות אבא שלי.

ובאמת זה מה שהיה, ועברו שלושה חודשים והאיש לא בא לשלם.

האם יכולה להיות איזושהי בעיה לנהשתמש במצלמה, במיוחד לאור העובדה שמדובר במישהו זר שאנחנו לא מכירים? מה לעשות?

תודה רבה.

תשובה

בע"ה
כיון שזה היה התנאי הברור שהוא עשה, הרי שמכיון שהוא לא בא, הפכה המצלמה להיות של אביך.אין צורך לחשוש לכל מיני דברים אחרים אלא להניח שמדובר באדם ישר, שפשוט החליט ששווה לו לוותר על המצלמה.