מצטער בשינה בסוכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/10/08 09:04 יג בתשרי התשסט

שאלה

כבוד הרב, הינני גר בעיר.הסוכה שאנו בונים נמצאת בחניית הבית במקום בו מסתובבים בע"ח רבים ולכן לענ"ד יש בכך מצטער בשינה בסוכה,האם זה כך?

והיה וכן האם למצטער יש ענין ללכת לישון בבית חבר או שהפטור הוא גורף ואין בכך צורך כלל?

חג שמח ותודה.

תשובה

שלום וברכה

זה אכן מצטער בסוכה.
ברם, הבעיה היא שאפשר שאם כלל לא ניתן תיאורטית לישון בה הסוכה אינה יכולה להיחשב כסוכה, ועל כן יש לבדוק היטב את הדבר.

לגבי הליכה לחבר: אם במציאות שבבית שלך הקבוע הייתה מציאות כזו היית הולך לחבר לישון (זו מציאות חריגה) גם עתה צריך לעשות זאת.

כל טוב