מצוות

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/02/07 20:17 א באדר התשסז

שאלה

מהי מצוות שילוח הקן ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

זו מצוה שלא ליטול ביצים מתוך קן כאשר האם נמצאת ודוגרת על הביצים. אלא יש לשלח קודם כל את האם, ורק לאחר מכן לקחת את הביצים.
זהו אחד המקומות בהם בא לידי ביטוי רחמנותו של הקב"ה כלפי בריותיו, ברצון לצמצם את הכאב מן האם, ואת האכזריות מבני האדם.

עקיבא

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן