מצב לא נעים

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/10/09 11:06 ט בחשון התשע

שאלה

כבוד הרב שלום רב

לא אאריך

לאבא שלי יש בעיה בשניים שגורמת לריח רע מהפה

ממש רע

צריך טיפול דחוף

קשה לי לשבת לידו ממש

הבעיה שלי לא נעים לדבר איתו ממש

ואמא שלי הוא לא מקשיב

הריח גורם לי לא לרצות להיות בקרבתו

ויותר מעצבן אותי שכשאומרים לו על זה משהו הוא מזניח ולא מעניין אותו

אני אמרתי לו לא פעם שילך לרופא והוא אמר בסדר בסדר

אני ממש לא מסוגל להיות בקרבתו יותר זה מבייש אותי ליד אנשים ואני לא יכול לדבר איתו בכלל.

מה לעשות?

האם מותר לי להיות תוקפני איתו? כי בעדינות הוא לא מקשיב. זה הרי גם מפריע לאחרים רק שהם לא יגידו לו בטח.

לפעמים בא לי להתפצוץ ולהגיד לו שכל עוד הוא לא מטפל בזה שלא ידבר איתי כי אני לא מסוגל עם הריח.

זה לא משהו שעובר בצחצוח, זה ממש דורש טיפול.

מה לעשות?

עדינות לא עוזרת

תשובה

שלום לך,

בעולם יש הרבה דברים לא נעימים. כאשר לצידנו עובד אדם עם ריח רע - אין לנו ברירה אלא להמשיך לעבוד ולסבול בשקט.

בהורים על אחת כמה וכמה -
בכיבוד הורים אין אומרים בפירוש להורה שהוא עובר על דברי תורה (אלא ברמזים מיוחדים).
אתה מחויב בכיבוד הוריך כמו שהם עם יתרונותם ועם חסרונותם. אסור לך באיסור תורה להעיר להם על חסרונותם לא בעדינות לא בבקשה ובודאי לא בתקיפות (שזה אסור גם למען כבודו של הקב"ה)

לכן תתרגל ואל תעיר וגם על תחשוב להעיר/להציע ללכת לרופא וכד' - קבל את אביך כמו שהוא.
הערה לסבר את אוזנך - כמה פעמים החליפו לך הוריך חיתול עם ריח לא נעים, כמה רחצו אותך. אם כל ימיך תכיר להם טובה על כך - לא תמלא חובתך כלפיהם.

בברכה ובהצלחה דוד לוי