מפקד- על מה ולמה?!

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/07/08 20:15 כח בסיון התשסח

שאלה

אני מדריכה בבני עקיבא, ואני מאוד אוהבת את המסגרת, במיוחד של שבת, אבל קצת קשה לי עם העניין של המפקד, אנחנו עומדים בח', צועקים קצת, שרים את ההמנון (ויש לי כבוד לזה..) סופרים כמה חניכים נמצאים, וזה מסתיים.

אני מאוד צינית לגבי זה, ואני תוהה איך אוכל לגרום לחניכים שלי לרצות את זה אם אני לא מאמינה בזה?

רציתי לשאול מה החשיבות של המפקד? ואיך אוכל להפוך אותו לבעל חשיבות גם בעיני שאר המדריכים והחניכים?

תודה רבה!

תשובה

שלום למדריכה המסורה.

בעיני, חינוך מתחיל מהמחנך- מהאמונות שלו ומהמשובת שלו! מה שהמחנך מקרין זה מה שהמחונכים יקלטו. לכן יש חשיבות כל כך גדולה לדוגמא אישית.
השאלה שלך- " איך אוכל לגרום לחניכים שלי לרצות את זה אם אני לא מאמינה בזה?" היא שאלה מאוד נכונה, והתשובה שלי בעצם נובעת ממנה.
את לא צריכה לענות לחניכים שלך ולשכנע אחרים, את צריכה לשכנע קודם כל את עצמך.

מה כל כך מפריע לך במפקד?
מה רע בקצת סדר, קצת כבוד לתנועה, קצת להזכר בערכי התנועה ולראות מה גודל הקבוצה אליה אנחנו משתייכים?!?!

אני לא מכירה רעיונות עמוקים במיוחד העומדים מאחורי המפקד. יכול להיות שיש, אך אני לא יודעת עליהם.
מה שאני כן יודעת זה שמהמפקד אפשר לצאת לכל מיני ערכים אחרים.
כתנועת נוער, יש חשיבות לסדר, לארגון. יש משהו בזה שרואים את כולם עומדים יחד, מגובשים תחת אותם ערכים ורעיונות גדולים, לבושים באותם "מדים" , ושרים את ההמנון. זה נותן כח, זה מראה לך שאתה חלק ממשהו הרבה יותר גדול, זה מזכיר לך שאתה שייך לקבוצה אחת גדולה ושהמטרה היא - תורה ועבודה. עמ"י ותורת ישראל, ואל רק אתה עצמך...

ככה אני לפחות רואה את המפקד, וזה מה שזה עושה לי היום (אחרי כמה שנים טובות לא בתנועה), כשאני חושבת עליו...

מה את אומרת? את מצליחה להתחבר למה שאמרתי?

לסיום, אני רוצה להציע לך הצעה- נסי לברר עם הקומנרית, ואולי אפילו עם אנשי המחוז בו את נמצאת, על משמעות המפקד. אולי תגלי תשובות קצת יותר עמוקות מהתחושות שעלו לי.. תנסי...

בהצלחה רבה!
אשמח לשמוע מה גילית...

שלך,טל.
tlalosh@gmail.com