מפעלים מעשרים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/03/07 15:50 יז באדר התשסז

שאלה

שלום רב!

רציתי לדעת כיצד אני יכול להשיג רשימה של החברות שעומדות תחת פיקוח כשרותי ושבתבואתם אין חשש עורלה, טבל ושביעית?

ואם לדוגמא שמעתי על חברה כלשהי שהיא מעשרת וכ'ו , האם אני צריך לחשוש כל פעם לפני שאני אוכל מפירות של חברה זו שמא הוסרה ההשגחה מהחברה?(למרות שזה לא נראה לי הגיוני)

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל חברה שעומדת תחת השגחה מציינת זאת על הכלי (פחית, בקבוק וכדו'). אם אין ציון כשרות צריך לעשר. אין לחוש באופן סתמי על כך שהוסרה כשרות, ואם הוסרה אתם יכולים להתעדכן באתר של עדכוני כשרות ברבנות הראשית לישראל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון