מפחדת מכיסוי ראש..

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 24/11/06 09:27 ג בכסלו התשסז

שאלה

אני עומדת לקראת חתונה בע"ה.אני חזרתי בתשובה כשהכרתי את חבר שלי.הוא דתי. הוא מכריח אותי ללבוש כיסוי ראש מיד אחרי חתונה ולא מוכן להתפשר על כיסוי של חצי שיער, המצב נורא עדין לי וכשאני מעלה את הנושא הוא אומר:"כל אלה שהולכות חצי שיער זה סתם הצגה"..ולפעמים גם מתעצבן מהשיחה,ולא מוכן להקשיב לי.הייתי אצל רב שהתיר לי ללכת חצי ראש ואמר שרק מקדימה חובה לכסות.וחברי ענה: "לכי לרב שלי נראה מה יגיד", ואפילו אחיות של חבר שלי אומרות שהרב שלו מאוד מחמיר... ואני מרגישה שחבר שלי כופה עליי ואני מתחילה לפחד ולהרתע מהדת.. בבקשה עזרו לי אני מפחדת לפעמים לדבר איתו על הנושא... ורק בגלל זה אני לא סוגרת תאריך לחתונה...בבקשה תעזרו לי...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
ראשית, להירגע. לא טוב לך הלחץ הזה, ולא טוב לך המתח הזה. זו אכן שאלה חשובה, אולם יהיה לך הרבה יותר טוב לדון בכך רגועה מאשר בלחץ. בכלל, קיום מצוות בלחץ אינו דבר טוב, ויותר טוב לעשות בשמחה.
יש לחלק את התשובה לשאלה שלך לשני חלקים:
א. לא בונים זוגיות בדרך בה יש לאחד הצדדים זכות לכפות את השני לעשות דבר מה. זוגיות בונים ביחד. אם לא בונים ביחד- אין בה טעם של ממש. על כן, לפני שתדונו בשאלת כיסוי הראש דברו האחד עם השני על הדרכים בהם תקבלו החלטות ביחד גם על נושאים שמאוד עקרוניים לכל אחד מכם, אלא שדעתכם הפוכה. זה חשוב עוד קודם לדיון על כיסוי ראש.
ב. צודק החבר שלך כי מלכתחילה יש עניין גדול ללכת עם כיסוי ראש מלא. אולם, כיוון שיש רבנים שמתירים כיסוי ראש חלקי הטוב ביותר הוא שתסכמו ביניכם על התקדמות קמעא קמעא, לאמור: את תלכי עם כיסוי ראש הכי משמעותי שאת מוכנה, אולי יותר ממה שהיית רוצה מלכתחילה. תסכמו מראש כי לאחר שנה של חתונה את תתקדמי למשהו יותר משמעותי וכדו', ובכך תבנו ביחד בית המבוסס על אהבה גדולה ביניכם ועל שמירת הלכה בדרך של לכתחילה.

כל טוב והרבה אהבה. אל תשברי בגלל שמשהו מעיק. הטוב ביותר הוא לדבר על מה שמעיק ולהפריח את העננה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן