מפחדת מהריון

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 28/05/07 15:40 יא בסיון התשסז

שאלה

שלום שמי ..... ואני בת 23 אני מתחתנת עוד כ3 שבועות ויש לי פחד בנושא של ילדים יותר נכון הריון אני מרגישה שאני לא מסוגלת לזה עכשיו, שאני לא יכולה להתמודד עכשיו עם הריון ולידה וילדים אני רוצה לפחות שנה בלי כל זה אני רצה קצת להנות השאלה שלי היא:

האם יש דרך למנוע בצורה כזו שתהיה מותרת שלא תגרום לזרע לבטלה?

זה אגואיסיטי לחשוב ככה שעכשיו אני לא רוצה ילדים בגלל הפחד והרצונות שלי להנות?

תודה מראש

תשובה

ב"ה

שלום.

ראשית נאחל לכם מזל טוב.

כדאי לך לשוחח על כך עם המדריכת כלות שאיתה את נפגשת.

באופן כללי אומר לך שמבחינה יהודית -הלכתית החתונה היא אמצעי לקיום מצוות יישוב העולם ופיתוחו.והקב"ה יצר את האדם בחוכמה גדולה שילדים לא נולדים כ"כ מהר ויש לבני הזוג את הזמן שלהם להתרגל ולהתכונן על מנת להכין את עצמם לקראת מימוש הנישואין שלהם ולבנות תא משפחתי בעם ישראל.
"ו[דברים שרואים מכאן לא רואים משם]" ולאחר החתונה הדברים יראו לך בצורה אחרת ושונה . ובכל מקרה כדאי לך לשוחח על כך עם מדריכת הכלות שלך וכמובן עם האיש שלך שאיתו בחרת להקים את התא המשפחתי.

בנקודת הזמן שאת נמצאת כרגע החששות וההיסוסים הם לגיטמיים ויש להם מקום וצריך לדבר עליהם ולשוחח עליהם ולא להדחיק אותם.
ויהי רצון שהקב"ה יברך אתכם לבניין חזק ויציב מלא באהבה אחווה שלום ורעות ושמחת צחוקם של ילדים ימלא את ביתכם אמן.

ועייני נא בתשובתי ["דחיית הריון"] ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/70513

מזל טוב,

עוזיאל אליהו,

.