מעשר?

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 25/03/07 23:19 ו בניסן התשסז

שאלה

שלום רב,

משפחתה של חברה שלי נקלעה למצב גרוע לא עלינו.

האשימו את אח שלה או במילים שלנו 'מנסים להפיל עליו תיק' שהוא ניסה לרצוח מישהו. כשפועל הוא לא עשה שום דבר. המשפחה שלה לוקחת את הנושא בצורה מאוד קשה וכואבת [ובצדק].

בגלל המצב הקשה אליו הם נקלעו הם צריכים לשלם לעו"ד הון עתק על מנת שיעזור להם להוכיח את חפות האח.

אני יודעת שהסכום נורא קשה ו'כבד' עליהם.

שאלתי האם נתינת מעשר ממשכורתי לשם עזרה בשביל העו"ד נחשבת ??? כי הרי מדובר כאן בסוג של צדקה?

כל שקל ושקל חשוב להם ולכן אשמח אם תעזרו לי ותענו בהקדם.

אתם עושים עבודת קודש!!

תודה רבה ושבוע מקסים.

אשמח מאוד אם תענו לי בהקדם.

תשובה

שלום!
ענין המעשרות הוא ענין הנתון לפירושים שונים- למה ולמי צריך לתת.
יש פוסקים שמתירים להחשיב את מעשר הכספים לכל הקשור ללימוד של ילדים או אפילו לחסכונות לחתונה וללימודים גבוהים לילדים שלנו כך שבהחלט לא מדובר דוקא בצדקה למשפחות בצוקה כלכלית.

במקרה שאתה מעלה- נראה בהחלט שמדובר פה בעזרה של 'פדיון שבויים' (כן, זה תקף גם לימינו לצערנו)
ובכל מקרה- במשפחה שנמצאת במצוקה כלכלית, כך שבהחלט אפשר להגיד על המקרה ש"עניי עירך קוודמים" (ק"ו בני משפחה).

בברכת בשורות טובות,
ושיצא מעז מתוק-

נועה ועמיחי,
צוות ישיבת צפת.

(המשיב אינו רב)