מעשר

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 25/10/06 15:31 ג בחשון התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני כשבוע ערכנו ברית לילד החדש שנולד לנו והרווחנו ממתנות האורחים כ 14,000 ש"ח.

המוהל שהזמנו לא ביקש כסף ולא נקב בסכום מסויים על מצוות הברית.

החלטנו להביא לו 1000 ש"ח. כדרך אגב (כשנראה שהסכום גבוה) אמרנו "מקסימום מעשר"...

גם בראש הייתה המחשבה על מעשר..

אנו רוצים לעשר מהרווח. השאלה היא האם התשלום למוהל נחשב חלקו/ כולו לחלק מהמעשר??

כמה אנו צריכים לעשר??

נשמח לקבל תשובה במהירות האפשרית כדי שלא נפספס מצווה זו. תודה!

תשובה

שלום רב,
ראשית מזל טוב, ויהי רצון שתזכו לגדלו לתורה, לחופה ולמעשים טובים ולרוות ממנו רוב נחת.

לעניין השאלה: נחלקו הפוסקים האם אפשר לתת מעשר כספים לדברי מצווה שונים, או שיש לתת אותו דווקא לעניים. פוסקים חשובים מחמירים בדבר, וגם לשיטת המקלים נראה לי במקרה של נתינה למוהל שזו פרנסתו, קשה להחשיב זאת כנתינה לשם צדקה, כפי שצריכה להיות נתינת מעשר כספים. כמו כן יש לזכור שמעשר הוא המינימום, וראוי לתת, אם יכולים עד חומש, כלומר 20%.

עם זאת מהסכום שקיבלתם אתם יכולים לנכות את כל ההוצאות שהיו לכם על האירוע, ואפשר לכלול בהם גם את הסכום שנתתם למוהל. אחרי שתפחיתו את סכום ההוצאות ,אני מניח שהסכום שיהיה עליכם לתת, לא יהיה גדול במיוחד.

בברכה,
רובן לוביץ