מעשר

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 09/10/11 20:22 יא בתשרי התשעב

שאלה

שלום

קטפתי זיתים מעץ בחצר של אימי, סדר גודל של 5 קילו. כיצד מפרישים מעשר ? עשירית, יותר ממאית ? את המעשר זורקים ?

תודה

תשובה

שלום
לוקחים קצת יותר מחמישים גרם . ואומרים את הנוסח שבסידור

החלק שהוא יותר מחמישים גרם נקרא תרומה גדולה .

החמישים גרם ועוד תשעה חלקים (בגודל שלו) שנשארו בערימה של הזיתים הם מעשר ראשון . והחמישים גרם עצמם נקראים תרומת מעשר .

לאחר מכן אומרים שעשרה אחוזים ממה שנשאר בערימת הזיתים הוא מעשר עני ( כי הזיתים גדלו בשנת תשע"א שהיא שלישית לשמיטת תשס"ח), וצריך לתת אותם לעני .

ולהלן הסבר והרחבה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועיין בספר באתר ישיבה
http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=382