מעשר עני

חדשות כיפה הרב דוד לוי 27/08/11 20:46 כז באב התשעא

שאלה

שלום רב,

1.קראתי בפרשת השבוע שיש לתת פעם ב-3 שנים מעשר עני.

האם הדבר גם בימינו? האם עליי לתרום למוסד כלשהו מעשר מההכנסות שלי?

2.מה לגבי שאר המעשרים? כיצד נותנים אותם היום?

תשובה

שלום לך

כל חקלאי וכל מי שמגדל פירות וירקות נותנים השנה מעשר עני לעניים ממש.
אם תרצה אתה יכול לעיין באתר 'מכון התורה והארץ' לגבי הצעות מעשיות למי שאינו מכיר עניים.

אחת הדרכים היא לתת לעני הלואה וכל פעם שאתה קוטף פירות בגינה אתה מזכה ומנכה מחובם.
אני מקבל הלוואות שאנשים נותנים לעניים וכל פעם שהם מפרישים תרומות ומעשרות הם מנקים מחוב העני אליהם עד שהחוב מסתיים.

בברכה
ותזכה למצוות
דוד לוי