מעשר עני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 21/06/11 08:56 יט בסיון התשעא

שאלה

בס"ד.

שלום.

קטפתי כ10 עגבניות מהגינה שלי.

הנחתי בצד עגבניה אחת למעשר עני.

מה אני עושה איתה?

לא נעים לתת לשכנה נזקקת עגבניה אחת וכן לא לשגע את הגמח הקרוב עם עגבניה אחת...

אני מעדיף לא לתת יותר בי סך הכל טקפתי 10 עגבניות.

בתודה רבה מראש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יזכה הקב"ה אותך להנות מפירות הגן, ועוד יוסיף עליהם.
הדרך הנוחה לתת מעשר עני היא להרשם לבית האוצר, ואז הם מבצעים בשבילך את הנתינה לעני, על ידי הסכם מכירי עניים, ובכך הנתינה היא מהודרת.
תזכו לאכול מפירותיה הטובים של ארץ קודשינו

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן