מעשר עני

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/06/07 15:08 ט בתמוז התשסז

שאלה

איך מפשרישים מעשר עני השנה מטבל וודאי. האם אפשר לחלל את מעשר העני על מטבע. האם צריכים לברך על הפרשת מעשר עני ומהי נוסח הברכה

בברכה

דני קור

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

מעשר עני איננו מתחלל צריך לתתו לעני, הוא חלק מהפרשת תרו"מ ועל כן מי שמברך ברכה ראשונה (בטבל ודאי) על הפרשת תרומות ומעשרות איננו צריך לברך על הפרשת מעשר עני. הדרך הנוחה ביותר לנתינת מעשר עני היא על ידי חוזה עם העני. אפשר לעשות זאת על ידי מכון התורה והארץ 086847325 ןלהיות מנוי בבית האוצר, דבר שמסיר הרבה טרחה.

בברכת התורהוהארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון