מעשר למשפחה של ילד חולה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 16/02/14 12:34 טז באדר א'

שאלה

שלום לכבוד הרב

יש ביישוב בו אני מתגוררת אם חד הורית שבנה חלה וכרתו לו את הרגל (טרם הבריא). המשפחה נמצאת במצוקה כלכלית וזקוקה גם לשיקום נפשי ולקניית תותבת לבן. האם ניתן לתרום להם את המעשר? האמא מעצבת תכשיטים לצורך הכנסה האם כדי לא לבייש אותה עדיף לקנות (בכספי המעשר)?

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ודאי שניתן לתרום.
יתכן שלצורך חשוב כזה האם לא מתביישת אך אם אן ודאי שניתן לקנות תכשיט ממנה מכספי מעשר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן