מעשר כספים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/08/12 09:31 כה באב התשעב

שאלה

בס"ד

לרב שלום וברכה

אני רווק ועובד ב"ה בעבודה טובה. אני גר בשכירות עם שותפים. המשמעות היא שכרגע אין לי נכסים / "כסף בצד" ומצד שני ב"ה המשכורת מספיקה לכל צרכיי (שכ"ד, תשלומים שוטפים, אוכל וכו')

השאלה היא כמה אני צריך לעשר למעשר כספים - כאשר החשיבה שלי היא גם בכך שאני צריך לחסוך כסף לעתיד, לבניית משפחה, לקניית דירה וכו' ואלו דברים שצריך לתת עליהם את הדעת כבר מעתה

לתשובתך אודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מצבך לא שונה מרוב הציבור -
כולנו מתפרנסים,
כולנו מוציאים כסף -
כולנו משתדלים לחסוך כסף לעתיד מתוך ידיעה שיש לנו אחריות לגדל משפחה וכד' ולשם כך צריך הרבה כסף.

גם אתה חייב להפריש מעשר כספים (זו לא חובה אלא מנהג מקובל). המעשר מחושב רק מההכנסות שהיו לך באותו חודש.

אכן זו מצווה שמעמידה בניסיון:
לא קל לוותר על הכנסה שהושגה בעמל רב - אבל כשאתה מוותר על שכרך אתה מגלה את האמונה שהכסף אינו תוצאה של עמלינו בלבד אלא של ברכת ד'. הרי אפשר להפסיד רכוש רב ברגע.
הפרשת המעשר ממחישה שאתה מודע לכך שרק ברכת ד' מעשירה. ההענות שלך לרצון ד' להעניק מהשפע שקבלת ממנו לטובת הנצרכים, מבטאת את הודאתך ותודתך על הברכה שד' העניק לך.