מעשר כספים

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 17/01/10 12:24 ב בשבט התשע

שאלה

למי אפשר להביא מעשר כספים?

לפי מה שהבנתי מעשר נותנים לאדם שאין ביכולתו לקנות דברים בסיסיים, ברצוני לדעת אם ניתן לי להביא את המעשר לבנאדם בחובות לבנק, ולמשפחתו

האם עני צריך להיות כמו "הומלס", או שגם בנאדם "רגיל" עם חובות יכול להחשב לעני לעניין מעשר כספים?

אם ניתן להביא לו:

האם עדיף להביא לו את הכסף, או לאיזושהי עמותה?

אם לא ניתן להביא לו:

איך בוחרים עמותה / אדם הראוי למעשר?

תודה רבה!!! (:

תשובה

שלום.
אם הוא מסדר את חייו כבן אדם אחראי ואין חשש שכל כסף שהוא יקבל ילך לאיבוד מצווה לתרום לו כמבואר בספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"אhttp://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=384