מעשר כספים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/08/07 00:51 י באלול התשסז

שאלה

ברוך ה' ארוסתי ואני מתפרנסים יפה, ואנו מעונינים לקיים את מצוות המעשר/ צדקה- אני לא כזה מבין בזה, אם תוכל לומר לנו כמה אנו צריכים לתת, ולתת לנו ברכה להצלחת הזוגיות והמשפחה שלנו. תודה רבה.

תשובה

שלום רב

מעשר כספים היא מצווה עם הרבה מאוד פרטים, ואני ממליץ לכם לשאול רב על משפחתכם אישית, שיאמר לכם כמה עליכם לתת ע"פ מידת ההכנסות שלכם.
בגדול, יש לחשב את סכום ההכנסות של הבית נטו, ולהוריד ממנו את צרכי הקיום הבסיסיים. מהסכום שהתקבל יש לתת עשירית לשם צדקה או לצורכי מצווה שאינם חובה עליכם (לא ניתן לקנות במעשר צדקה אתרוג, אך ניתן לקיים הכנסת כלה).
לזוגות צעירים, שבדרך כלל מצבם הכלכלי לא הכי טוב בתחילה ולאט לאט מתייצב, ישנם קולות נוספות שרב יכול לפסוק ע"פ מקרה אישי בהתחשב בכל הנסיבות.
אפשרות נוספת, למי שלא יכול להשקיע את כל הסכום כעת, שירשום בפנקס את הסכום שעליו לתת כל חודש, ולאחר שיתאפשר לשלם את הסכום.

אני ממליץ לכם לפנות לרב שיברך אתכם בכל טוב, בפרנסה טובה ובהצלחה בכל מעשה ידיכם בבית הטרי שאתם עומדים לבנות.

שיהיה בשמחות!
אריאל ט.

(המשיב אינו רב)