מעשר כספים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 30/01/07 01:13 יא בשבט התשסז

שאלה

רציתי לשאול לגבי הפקדון שמקבלים מהצבא (לא המענק) פקדון זה ניתן לשימוש(לפחות בתקופת חמש השנים הראשונות מרגע השחרור) אך ורק לצורכי לימודים קניית דירה וחתונה וגם אז ניגשים לבנק והוא כותב את השייק ישירות לאותו גורם(מוסד לימודי, אולם שמחות וכדו') כלומר אין אפשרות לקחת ממש את הכסף לחשבוני,כיצד עלי לעשר שייק שקיבלתי על סך 10000 ש"ח המיועד ישירות לאוניברסיטה? ((יש לציין כי כסף שלא נעשה בו שימוש כלל אפשר למשוך אותו לחשבון הבנק (ואם לא עשית זאת עד 7 שנים מהשחרור הפסדת אותו))האם אני צריך לשם כך להוציא כסף אחר על מנת לעשרו?

תשובה

שלום רב,
אינך חייב להפריש מכספך כדי לתת מעשר על פיקדון זה. כמובן שיהיה זה דבר ראוי כמידת חסידות.
בברכה,
רונן לוביץ