מעשר כספים

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 13/12/06 19:50 כב בכסלו התשסז

שאלה

אני בת 18 ובמסגרת השירות הלאומי מקבלת משכורת של 750 שקל..ברוך השם אני מקיימת מעשר כספים של 10אחוז כל חודש..רציתי לשאול..

א. מה ניתן לעשות בכספי מעשרות?

ב.במסגרת מסיבת יום הולדת לאישה מאוד צדקת החליטו להביא לה רב שיעביר שיחה.. הרב דורש סכום כסף לא מועט.. האם ניתן לשלם לרב כסף מכספי מעשרות לצורך זיכוי הרבים?

תודה מראש..

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום רב,
א. יש מחלוקת בין הפוסקים בשאלה האם אפשר לתת מעשר כספים לדברי מצווה שונים, או שיש לתת אותו דווקא לעניים. פוסקים חשובים מחמירים בדבר שיש חובה לתת דווקא לעניים, ואחרים מקלים שמותר להשתמש בו לרכישת ספרי קודש להשאלה, לצרכי גמ"ח שונים, כתורמה לבית הכנסת וכיו"ב. לכן לכתחילה רצוי לתת את כספי המעשר לעניים.
ב.כיוון שמדובר בשיעור תורה, אם אתם נמצאים במצב דחוק מבחינת כספית, אפשר לסמוך על המקילים דלעייל לתת לאותו רב. אם אתם מסוגלים לשלם לו שלא מכספי המעשר - עדיף.
ואפשר שניתן לדבר על ליבו של אותו רב שלא יהיה דורש דמים יותר מדי.

בברכה,
רונן לוביץ

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן