מעשר כספים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 24/12/06 19:40 ג בטבת התשסז

שאלה

לאחר שהסתכלתי במאגר השאלות, רציתי לשאול שאלה שאני לא יודעת עליה את התשובה.

אודה לכם מאוד אם תענו לי עליה.

האם ניתן לתת מעשר כספים לבית הכנסת?

תשובה

מעשר כספים הוא חלק מדיני מצוות הצדקה. מצווה זו ביסודה היא לתת סכום כסף לעניים, ודווקא לעניים. אלא שלמצווה זו יש שיעור מינימום קטן ביותר, וניתן לצאת ידי חובה בסכום פעוט מאד. אלא שראוי ונאה לתת סכומים גדולים ככל הניתן, 'איש כמתנת ידו כברכת ה' אלוהיך אשר נתן לך', ובמסגרת זו אף נהוג ליתן עשירית מההכנסות לצדקה, למי שמצבו הכלכלי מאפשר זאת.
ולפיכך, לאחר שמקדישים חלק מסכום זה לצדקה, ובכך מקיימים את מצוות הצדקה ניתן לתרום חלקים נוספים מהסכול למטרות צרכי ציבור שונים, אם כי העדיפות תמיד תהיה לצרכי העניים.
עקיבא