מעשר כספים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/11/06 19:56 א בכסלו התשסז

שאלה

לרב שלום!

אני ובעלי מפרישים מעשר כספים באפן קבוע לאירגוני צדקה שונים לפי המעטפות המגיעות לביתנו מדי פעם בדואר.

אנו מטופלי פוריות ולאחרונה הועלה הצורך בתרומת ביצית.

כידוע לרב טיפולי פוריות בכלל עולים הרבה כסף ותרומת ביצית בפרט עולה פי כמה וכמה.

שאלתי היא האם ניתן לקחת את מעשר הכספים החודשי ולתרום אותו לעצמנו כלומר לטובת הטיפולים ותרומת הביצית אותם אנו עוברים.

שאלה זו מעסיקה לדעתי רכים מתושבי פורום וריות אשמח אם פסיקתך תתייחס לכלל מטופלי הפוריות ואלינו כתרומת ביצית בפרט.

תודה רבה מראש

ליאת

תשובה

שלום וברכה
מותר להשתמש בכספי מעשר כספים לצורך טיפולי פוריות.
העקרונות של מעשר כספים הם שניים: דברים שהם בגדר מצווה (ובוודאי שפוריות היא כזו) ודברים שלא הייתה חובה לעשותם בלי הכסף של מעשר כספים (ולכן אתרוג לא, אך טיפולי פוריות שזוג שלא יכול ללדת אינו חייב לעשות אותם -כן).
אף על פי כן, חלק ממעשר כספים המשיכו לתת לצדקה באופן ישיר, שכן זה עצמו דבר חשוב, וכן זכות גדולה שבעהי"ת תסייע בעדכם.

כל טוב, ואל תשכחו לשמח אותנו בשמחתכם העתידית