מעשרות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/12/11 00:14 כז בכסלו התשעב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב וחג חנוכה שמח ומאיר לכל צוות האתר !

יש לי שאלה בנושא מעשרות אני יודעת שמעשרות זה מצווה וחובה אך השאלה היא כזאת מכיוון שאני מנסה לחסוך כמה שיותר כסף ללימודים בע"ה אז רוב המשכורת שלי

הולכת לתוכנית חסכון ואז נשאר לי סכום יחסית קטן בחשבון .

ו אני עובדת גם בשטיפת מדרגות שזה פעם בשבוע עכשיו שאלתי היא כזו האם אני יכולה לתת את הכסף של הניקיון למעשרות האם זה נחשב כי פשוט אני נדרתי נדר שברגע שאמצא עבודה מסודרת אני בע"ה יעשר מזה.

אשמח לקבל תשובה מהרב בנושא

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

במצב בו את נמצאת את צריכה ללכת לכל הקולות האפשריות בתחומי המעשרות, כדי שבאמת יישאר לך מהמשכורת שאת מרוויחה למטרות כל כך גדולות.
את צריכה לנכות מהכסף שאת מרוויחה את כל מה שעלה לך להרוויח את הכסף הזה (ביגוד, נסיעות, אוכל וכדו'), ואז לחשב כמה בסופו של דבר את צריכה להפריש. לתת מעט למעשר כספים, אולי עשירית מהרווח בניקיון, ואת השאר לרשום בפנקס, ובעזרת ד' – שיהיה לך, תוכלי לתת עוד.

כל טוב ויישר כוח