מעשים טובים וצפיה למשיח

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/09 18:10 א באב התשסט

שאלה

א. היי הרב. המורה אמרה לנו לפני כמה חודשים שבנות ספרדיות לא חייבות לשים

גרביים אם יש להן חצאיות ארוכות. זה נכון? יש התר הלכתי או משהו?(זה מאוד חשוב לי לדעת)

ב.(זה קצת ארוך הרב- אני מצטערת) תראה הרב אתה בטח יודע שעם עשה טוב אנחנו לא נצליח להביא את המשיח אלא

עם סור מרע. עכשיו אני אולי לא חזרתי בתשובה שלימה שלימה שלימה אבל אני כ"כ רוצה.

הקטע זה שיש לי בבית טלוויזיה וזה כ"כ גורע ממני את הקדושה שלי- עד כדי דמעות. פשוט נורא נורא קשה לי.

עכשיו אני רוצה להגיד לך שאני רק בת 14 ויש לי הרבה פיתויים בגיל הזה והרבה יצר הרע- המון!!

רציתי לדעת מה בעצם צריך לעשות כדי להיות מוכן למלחמה?

אני סרה מרע כמה שנפשי מתירה לי, באמת, אני רוצה לראות את ימי המשיח ואת המשיח בכבודו ובעצמו.

אך אני חוששת שאני לא עושה מספיק. השאלה שלי היא: אולי אני לא עושה הכל אבל יש לי כוונה עצומה לעשות הכל!!!

חייבם תשובה שלימה כדי לראות משיח? אם הייתי יכולה להוציא את הטלוויזיה

לא הייתי מתמהמת והייתי מוציאה אבל זה ממש לא תלוי בי- וההורים שלי לא שואלים

אותי אם להשאיר אותה או לא. אני ממש תקועה. תעזור לי!

תשובה

בס"ד
שלום רב,
בעניין הראשון – גרביים.
יש לך על מי לסמוך ולא ללבוש גרביים כשהחצאית ארוכה. אם כי הרבה פוסקים דורשים ללבוש גרביים גם כשיש חצאית ארוכה.
למספר דעות של פוסקים הדבר תלוי במנהג המקום: במקום שנהוג ללבוש גרביים חייבים ללבוש גרביים ובמקום שנהוג שהנשים לא לובשות גרביים אפשר להקל ולא חייבים ללבוש.
כך נראה שראוי גם לך לנהוג – אם בסביבה שלך בנות לובשות גרביים לא ראוי שאת לא תלבשי אבל אם רובם לא לובשות גרביים את יכולה להקל.
הוספתי קישור לתשובה רחבה ותגובות בשאלה זו https://www.kipa.co.il/ask/show/73066

בעניין הצפיה למשיח.
מתוך מה שאת כותבת אני סבור שאת יכולה בהחלט להתעודד מפני שאת נמצאת בפרוש בדרך הנכונה.
מצד אחד אל תתיאשי מהקשיים. הקשיים לעולם לא יעלמו. לכל אדם, בכל מצב, יש נסיונות. אצלך זה הטלויזיה ואצלי אלו דברים אחרים. כל אחד בגיל שלו ובסביבה שלו, צריך להתגבר על היצר הרע שמנסה להחטיא אותנו.
את כותבת:
"אני אולי לא חזרתי בתשובה שלימה שלימה שלימה אבל אני כ"כ רוצה"
"וזה כ"כ גורע ממני את הקדושה שלי- עד כדי דמעות..."
"אני סרה מרע כמה שנפשי מתירה לי, באמת..."
את מעידה על כך שגם אם המעשים שלך עדיין לא מתוקנים, הרי הכוונות שלך, להתקדש ולהתעלות, מאוד מאוד גדולות ועצומות. יש לך רצון גדול לתשובה והתחזקות. העובדה שאת הבאת את עצמך למקום כל כך טוב היא עומדת לזכותך.
בשמים לא רואים רק את המעשים שלנו, רואים גם את הקשיים שעלינו להתגבר עליהם כדי להגיע למעשים היותר טובים, ובשמים מחשיבים זאת.
בשמים לא רואים רק את המעשים שלנו, רואים גם את הכוונות הפנימיות, הרצונות והמחשבות הטובות שלנו.
יש לך זכויות רבות בשמים, והם יעמדו לצידך ויעניקו לך כוחות להתגבר ולהמשיך בדרך הטובה, לזכות במהרה לגאולה קרובה, לך ולכל עם ישראל – אמן.