מענה לתפילה שמתעכב

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/11/16 20:52 ל בתשרי התשעז

שאלה

בס"ד

שלום הרב!

מה אנו יכולים ללמוד מכך שחנה התפללה רבות לבן אך עד שבנה -שמואל- הגיע לעולם לקח זמן רב?

תשובה

לשואלת שלום
ניתן ללמוד מכך שהקדוש ברוך הוא שומע לתפילתנו. אפילו אם זה לא נראה לעין בטווח הקרוב, התפילה עולה ופועלת בעולמות העליונים ועתידה להשפיע שפע בעולם הזה.
יחד עם זאת צריך להבין שהקדוש ברוך הוא אינו קבלן ביצועי של אף אחד. לא תמיד בורא עולם ממלא את בקשותינו.
בשנת תשנ"ד חטף ארגון החמאס את החייל נחשון וקסמן. כמה ימים אחרי שהדבר נודע, הגיעו עשרות אלפי יהודים אל הכותל המערבי לתפילה עמוקה ומרגשת לשלומו של נחשון.
אחרי שישה ימים בשבי החמאס, נרצח נחשון וקסמן הי"ד.
אביו של נחשון וקסמן מספר: "שאלו אותי: התפללו כל כך הרבה וה´ לא ענה. ואני אומר: קיבלתי תשובה, התשובה היתה לא! [לאבא מותר לענות גם ´לא´!]"
מצד אחד אנחנו יודעים שהתפילה פועלת, מצד שני היא לא תמיד פועלת בדבר אותו ביקשנו.