מעיל חדש מכון כושר בזמן אבלות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/01/17 13:18 ג בטבת התשעז

שאלה

שלום הרב,

היום סיימנו את השבעה על אמא שלי, ורציתי לשאול כמה שאלות:

האם מותר ללכת לקניון? לא למטרת בילוי, אלא לקנות בגדים שאני צריך (חייב), כלומר מעיל והכול.

עוד משהו קטן, מותר לשחק כדורגל? כלומר שאני משחק כדורגל, רוב הזמן אני הולך לשם כתחליף של מכון כושר.

ומשהו אחרון, האם מותר ללכת למכון כושר?

תודה רבה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשואל שלום
ברוך דיין האמת. תהא נשמתה צרורה בצרור החיים,שלא תדעו עוד צער.
א. הליכה לקניון למטרת בילוי [אסורה] כמו שכתבת. [קניית בגדים חדשים אף היא אסורה]. בגדים שאינם משמשים לכבוד, כגון לבנים וגרביים – [מותר].
לגבי שאלתך – העצה היא לתת לאדם אחר לרכוש את המעיל [וילבש אותו יומיים-שלושה] לפני שמביא לך. ואז הדבר מותר.
ולאחר השלושים – יש יותר מקום להקל בבגדים נצרכים.
(מקורות: גשר החיים כא, י,ג | ילקוט יוסף סימן לח)
ב ג. [מותר לשחק כדורגל וללכת למכון כושר]. למטרת חיזוק הגוף, ולא למטרת בילוי ושמחה.
(ילקוט יוסף סימן לח)
שנשמע ונתבשר בשורות טובות. אמן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן