מעות לאביונים דרך הגבאי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/03/17 07:01 יב באדר התשעז

שאלה

שלום לרב,

שאלה: במידה ואני מביא מעות לאביונים דרך הגבאי, והוא מחלק אותם בו ביום של יום הפורים, ראיתי בהלכה שזה בסדר.

1. השאלה אם צריך לתת את המעות לגבאי ממש ביום פורים, או שניתן לתת אפילו כמה ימים לפני, והעיקר שהגבאי יתן ביום פורים עצמו?

2. במידה ובבית הכנסת יש תיבה בה שמים את המעות לאביונים שהגבאי מחלק, האם יש עם זה בעיה שלא מביאים ישירות לגבאי, אפילו שהגבאי לא יודע מי שם את הכסף בתיבה ומה הסכום של כל אחד?

3. והאם מותר לשים מעות בתיבה זו כמה ימים לפני פורים, והגבאי יחלק ממנה ביום פורים לעניים?

תודה,

תשובה

שלום
1. אפשר גם לפני. העיקר שיחולק בפורים.
2. לא משנה. העיקר שהכסף שלך מגיע לאביונים בפורים.
3. אכן כן.
פורים שמח