שאלה
שלום הרב.
בשבעות ובחודשים האחרונים נכנסה לסניפנו קומונרית חדשה שהחליטה על שינויים בסניף בתחום מעורב\נפרד.
המצב הגיע לרמה כזאת שאין כמעט שיח בין הבנות והבנים ויצר בלבול וכעס בקרבנו הצוות.
במהלך דיון שקיימנו בצוות האם יש להפריד עוד את הסניף ולהפך ציטטו ממך על חברה מעורבת צנועה.
א.מהי דעת הרב בנושא זה?(אם אפשר לפרט כמה שיותר)
ב.האם יש עניין בחברה נפרד יותר או להפך?
ג.איך אפשר בדורנו לקיים חברה מעורבת וצנועה בקרב בני הנוער?
שבוע טוב
תשובה
שלום וברכה
באופן עקרוני, יש להבחין בין שני נושאים. הנושא האחד הוא הנושא העקרוני, אותו כתבתי בחוברת "תורה שלמה". הנושא השני הוא התאמת העקרונות בכל מקום לפי מה שמתאים באותו מקום, לפי הצרכים והרקע, לפי השאלה האם מדובר בשינוי מהותי או ברעיון של קומונרית שבאה לשנה בלבד, האם יש אפשרות למי שרוצה ללכת לאריאל או משהו דומה, וכדו'.
על כן, מה שאני כותב בקיצור נמרץ הוא עקרונות בלבד, אולם את ההתאמה למקום שלכם צריך לעשות בשלום ובדיבור בין הצדדים השונים, וכדאי שיהיו מעורבים בכך גם אנשים שיש להם אופק רחב של ראייה.
א. העמדה העקרונית שלי היא שעל בני עקיבא לבנות את המודל הנכון של חברה צנועה שלמה. חברה שלמה משמעותה חברה בה נמצאים בנים ובנות ביחד, והם פועלים בשלמות; חברה צנועה משמעותה שמירה קפדנית על הדרכים שבהן ההלכה מחייבת לנהוג. כך צריכים הסניפים להיבנות, וזו צריכה להיות הבשורה שלנו לעם ישראל.
ב. יש אפוא עניין בחברה צנועה ושלמה.
ג. לא הבנתי את השאלה ביחס לדורנו. השאלות המיוחדות של דורנו נעוצות הרבה יותר במה שמתחולל מחוץ לחברה (גלישה באינטרנט לדוגמה), ולא כל כך ביחס לחברה. דווקא בנושא החברה התקדמנו מאוד בבני עקיבא בקיומה של חברה שלמה צנועה מהימים שבהם אני הייתי חניך, ובדרך הזו יש להתמיד.
כל טוב ובנחת