מעבר דירה בתקופת בין המיצרים

חדשות כיפה הרב מאיר נהוראי 07/06/04 14:30 יח בסיון התשסד

שאלה

שלום רב,

לפני מספר חודשים רכשנו דירה חדשה בבניה. הבניה בשלבי סיום ותוך מספר שבועות נקבל את הדירה. האם חל איסור להכנס לדירה חדשה מי"ז בתמוז עד ט' באב או רק בעשרת הימים לפני ט' באב

תודה

תשובה

שלום וברכה

בהלכה נאמר שיש להיזהר שלא לברך שהחיינו בין י"ז בתמוז לט' באב. הברכה על דירה חדשה עבור המשפחה היא "הטוב והמטיב" ולכן אין כל בעיה לברך ברכה זו במהלך שלושת השבועות.
אולם, עדיף ביותר שתיכנסו לדירה לפני ר"ח אב ואם אין באפשרותכם להכנס קדם אלא דוקא בתשעת הימים ואין לכם מקום אחר לגור בו או שאתם גרים אצל ההורים והדבר קשה ביותר תעברו גם בתשעת הימים.
אם לא הצלחתם לעבור עד שבת המתינו כבר לאחר תשעה באב.

תזכו למקום שיכנה חדש
מאיר נהוראי