מס' שאלות כלליות

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 16/08/09 15:31 כו באב התשסט

שאלה

שלום לכבוד הרב וברכת ד'.

יש לי מס' שאלות כלליות, ואני אשמח למענה עליהן:

1. קראתי באתר שאין להוריד שירים מהאינטרנט, אפשר לקבל הסבר מפורט יותר? האם זה נחשב לגזל? ואם כן מה אפשר לעשות כדי לתקן זאת?

2. רציתי לדעת אם מותר לשמוע שירים בשפות שונות כמו ספרדית או אנגלית.

3. בקרוב מאוד יש הופעה בארץ של כוכבי סדרה מסוימת שאני נורא אוהב, הסדרה עצמה היא ארגנטינאית ושפת המופע היא ספרדית- האם מותר ללכת? אם לא, מדוע?

4. רציתי לדעת אם מותר לגעת במישהו שהוא אינו יהודי, או שאני לא יודע אם הוא יהודי בוודאות.

5. אשמח קצת יותר לפירוט על שמירת הנגיעה, מה לעשות, איך, למה? אם מישהי באה לחבק אותי לדוג', גם אם זו דודה או אחותי, מה עלי לאמור לה?

אני רוצה מאוד להתחזק, אבל אני מפחד לטעות בדרך.

תודה רבה (:

תשובה

שלום

א.זה נחשב עבירה על תקנות הקהל (חוק), וגם ספק גזל.
לתקן אפשר על ידי שתמנע מהורדה לא חוקית.

ב.מותר, וכך נהגו ישראל בכל תפוצותיהם מעולם. כמובן, תוכן ראוי.

ג.אין ללכת, אין שם צניעות ואין עומק אנושי אלא רדידות ריקה. סדרות עם עומק מותר וראוי במינון מסודר.

ד.מותר לכתחילה.

ה.אל תירא. אמור לה בחיוך וחברות שאתה החלטת לשמור נגיעה. אם היא מעריכה אותך וחברה אמיתית, היא תכבד את החלטתך. הבעיה בנגיעה היא גם גדר שמא זה יגיע לדבר אסור, וגם הרחקה עצמית בין המינים, עד שיהיה חיבור שלם, עם התחייבות- דהיינו נישואין.

אל תפחד לטעות בדרך. הכל בנחת, ד' יודע מי אתה ומה כוונותיך הטובות.

כל טוב