מסע לאמת

חדשות כיפה הרב חיים נבון 22/11/07 01:17 יב בכסלו התשסח

שאלה

שלום לכם!

זהו, החלטתי לצאת למסע הזה, אני רוצה לברר, לברר הכל, לעומק.

אז נולדתי בבית דתי,חייתי בחברה דתיה, למדתי בבית ספר דתי, ואם להודות על האמת-אני כולי קשורה בקשר חי ביהדות.

ובכל זאת- אני רוצה לשים קץ להטרדות של השכל, אני רוצה לברר את הדרך מנקודת המוצא הכי אוביקטיבית שיש, הכי אמיתית וראשונית שיש,

זה אפשרי? יש דבר כזה לברר את האמת בצורה אוביקטיבית? איך לעשות את זה? (הרי הספרים שאני מכירה, הרבנים, והחברה שאני מכירה כולם כביכול משוחדים לאחד הצדדים ולא יהיו אוביקטיבים מספיק) מה לעשות? לקרוא הכל? לשמוע הכל???

אם להודות על האמת, אני מאושרת בעולם הרוחני הנוכחי שבניתי לעצמי (בעזרת רבים וגדולים כמובן) ובכל זאת ,השכל פשוט מציק בכל פעם מחדש. משהו בי חייב לדעת שהאמונה התקבלה בי מתוך בחירה

הלוואי שתבינו את השאלה ,

תודה רבה-רבה, תהיו בריאים , תזכו למצוות.

אני.

תשובה

שלום וטוב.
שאלתך מובנת מאוד, ונשאלת בפי רבים.
ברם, לצערי, תשובתי תמיד אחת: הדבר הוא בלתי אפשרי. איננו יכולים להתנתק לגמרי ממה שאנחנו, ולברר באופן אובייקטיבי כביכול מהי האמת. אין גם בנמצא כלים שכליים נוקשים שיאפשרו לנו לעשות זאת. אנו מכירים את האמת מתוך ודאות פנימית ברורה. ומה לגבי הסיכוי שאנו מרגישים כך רק מפני שנולדנו דתיים? הודאות הפנימית שלנו חזקה מהחששות הללו. ובכל אופן, אין זו חשיבה פרודוקטיבית, שכן איננו יכולים לעשות דבר בנושא זה. עלינו לנסות להעמיק בדרכנו, ולהודות לקב"ה שזיכה אותנו להיוולד למשפחה שחינכה אותנו בדרך האמת.