מסעדה חלבית לא כשרה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 15/06/07 02:47 כט בסיון התשסז

שאלה

סאלם עלכום,

מה הקריטריונים על-פיהם, למעט מחסור בתעודת כשרות, שנופלת מסעדה חלבית, שכל מוצריה כשרים, מכשרותה..?

האם עצם היות מקום פתוח בשבת, הופך אותו ל'לא כשר' או פשוט 'כשר אבל מסריח'..?

איזה נימוק משכנע אני יכולה לשטוח בפני אוכלוסיה לא דתית, שלא נכנסת לדקויות אליהם נכנסים אנו בענייני אוכל?

אודה לתשובתכם.

בב',

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה!

הנימוק הוא - אדם שמחלל שבת פסול לעדות. הרי אנחנו סומכים על כשרות בבתים של אנשים, כיוןן שעד אחד נאמן באיסורים. אך בעל מסעדה שבמכוון פותח בשבת וכל עובדיו שמחליים שבת לא נאמנים להעיד על כשרותו של האוכל, לכן כל האוכל שנעשה במסעדה בספק טרף ( במיוחד שאין שום פיקוח של הרבנות ). והרי הרבה פעמים מדובר על איסור דאורייתא, אז ספק דאורייתא לחומרא. כלומר האוכל במסעדה כזאת טרף! בנוסף לכך, מוכר תמיד משביח מקחו ויכול לשקר בשביל זה, גם זה גורם לחוסר אימון בכשרות של האוכל ואין לנו שום דרך לבדוק אמינותו.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן