מסירת תמונה לצורך שידוכין

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 29/11/01 14:06 יד בכסלו התשסב

שאלה

רציתי להירשם למשרד שידוכים שהוא לדתיים בלבד (כיפות סרוגות וחרדים). אחת מבקשות משרד זה היא כי אמסור תמונת פספורט אשר תוכלל בפרטיי האישיים. אולם, שכנתי, שהיא חרדית, אמרה לי כי דבר זה הוא איסור חמור, שהרי אסור לאשה למסור תמונתה על מנת שבחור יסתכל בזאת כי בעצם ע"י כך אני "מוכרת" את עצמי.

מה ההלכה בעניין זה? האם מותר לי למסור את תמונתי למשרד שידוכים זה - שהרי מטרתי היא מציאת קשר רציני למטרת נישואין עם בחור דתי או שמא ההלכה אוסרת זאת עליי?

ואם אכן אסור, מה המקור להלכה זו?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

הרמב"ם בהלכות איסורי ביאה (כ"א, ג') כותב (על פי דברי הגמרא בקידושין מ"א.):

"ומותר להסתכל בפני הפנויה ולבדקה... כדי שיראה אם היא נאה בעיניו ישאנה ואין בזה צד איסור.
ולא עוד אלא שראוי לעשות כן..."

בשורות טובות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן