מסילת ישרים - זאת הדרך?

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 27/12/07 19:31 יח בטבת התשסח

שאלה

לרב שלום!

לאחרונה התחלתי ללמוד מסילת ישרים, ושמתי לב שלאורך כל הספר כתוב שתכלית האדם היא לעולם הבא, וכל הדברים בעולם הזה הם רק כלים להביא את האדם לעולם הבא. כמו שכתוב בהקדמה (ובעוד מקומות רבים בספר):"כללו של דבר: האדם לא נברא בעבור מצבו בעולם הזה, אלא בעבור מצבו בעולם הבא. אלא שמצבו בעולם הזה הוא אמצעי למצבו בעולם הבא, שהוא תכליתו."

האם זאת הדרך?

האם המטרה שלנו בעולם הזה היא רק לזכות בעולם הבא?

האם כל מה שאדם עושה בעולם הזה אמור להיות מכוון אך ורק לעולם הבא, או שיש מקום למעשים שמכוונים לעולם הזה, כמו למשל בגרויות, טיולים, ספרי קריאה וכדומה?

והאם המטרה שלנו היא לא קודם כל להפיץ את שם ה' בעולם?

תודה רבה!!!

תשובה

שלום רב,
יש גם תכלית לעולם הזה, והיא להביאנו לעולם הבא. בספרי החסידות מוזכר כי חלק מהחיבור לעולם החומר הוא כדי להוציא את הניצוצות של הקדושה מתוכו.
לכן, יש חיים בעולם הזה מתוך קדושה וטהרה, ומתוך הציפיה לעתיד של העולם הבא, העולם שבו יבוא הכל אל התיקון.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה