מסיבת חינה בספירת העומר

חדשות כיפה רבני בית הלל 03/04/18 22:05 יח בניסן התשעח

שאלה

האם אפשר לערוך מסיבת חינה במהלך ספירת העומר (החתן ספרדי)?

תשובה

אין הבדל גדול כל כך בנושא הזה בין אשכנזים לספרדים,

סעודת אירוסין הותרה בימי העומר, ולכן "חינה" שהיא סעודת אירוסין מותרת בימי הספירה.(שו"ע תצג א)

אמנם, ריקודים ומחולות נאסרו(מג"א), וכך גם פסקו אחרונים ספרדיים(ילקוט יוסף תצג י, הרב אליהו וכו´)

לענין שירה בסעודה, יש להקל אפילו בכלי נגינה וכמובן בשירי קודש.

יש להוסיף שאצל יהודי מרוקו נהגו להקל יותר בסעודות מצווה של זמר ושיר ואפילו ריקודים ומחולות, ישנם מספר הילולות בתקופה הזו , וכן במימונה נהגו להקל בזה על אף שזה נופל בימי הספירה, ולכן יש מקום להקל אם החתן הוא מרוקאי.

עוד יש להוסיף שלפי הקבלה אין כלל איסור ריקודים ומחולות או שירה בתקופה הזו, אלא בדיוק ההפך, ואיסור התספורת והגילוח נובע לא מאבילות אלא מסיבות אחרות שאין כאן המקום לפורטן(עיין שער הכוונות ספירת העומר), אלא שלפי הקבלה התספורת והגילוח נוהגים עד שבועות.

אין בכל האמור לעיל להתיר ריקודים מעורבים או שירי אהבה וחשק.

אני ממליץ לדחות לאחר לד´ בעומר את החינה כדי שגם הקרובים הדתיים יוכלו להגיע ללא חשש, ואם החופה נערכת במוצאי לג´ או לד, כדאי לחוג את החינה בליל לג´ בעומר שהוא גם הילולת רשב"י ואפשר להקל יותר אפילו בריקודים ושירי קודש.

בברכה,

אשר סבג

(התשובה ניתנה מהרב אשר סבג)

לעמוד ספירת העומר