מסטיק, נעליים,המוציא ועוד

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/02/02 15:37 יא באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום,

להלן מספר שאלות:

1) האם מברכים ברכה אחרונה על מסטיק? ובכלל כל דבר שלא בולעים?

2)מהו סדר קשירת נעליים לשמאלים, והאם הכונה שמאלים ביד או ברגל?

3) האם יש דברים אחרים חוץ מפת שמברכים עליהם ה"מוציא" ו"ברכת המזון"?

4) אילו דברים מצריכים נטילת ידיים?

יישר כוח על כל התשובות!

בתודה רבה, יונתן

תשובה

בס"ד

1- לא
2- כמו לימניים
3- אם אוכלים מזונות יותר מ240 גרם. זה נקרא קביעות סעודה ומברכים המוציא וברכת המזון
4- הקם מן המיטה - יטול ג' פעמים בכלי.
היוצא מבית הכסא גם אם לא עשה צרכיו והמשמש מיטתו - נוטל ג' פעמים לסירוגין ואין צורך בכלי.
הנוטל ידיו לסעודה - יטול ג' פעמים בכלי לא לסירוגין.
היוצא מבית המרחץ, ונוטל ציפורניו, והמגלח שערותיו - נוטל ידיו פעם אחת בלי כלי, והמחמיר ליטול ג' פעמים תבוא עליו ברכה.
החולץ נעליו, הנוגע בכינים, המפלה בגדיו, החופף ראשו והנוגע במקומות המכוסים בגופו - רוחץ ידיו משום נקיון פעם אחת.
כל הדברים הקשורים במת - נוטלים ידים ג' פעמים ואין צורך בכלי, ונהגו לא לנגב הידים. )בא"ח תולדות יז(.