מניעת הריון

חדשות כיפה הרב שי פירון 31/12/06 21:33 י בטבת התשסז

שאלה

אני עומד בעז"ה לפני חתונה, התחלתי עם ארוסתי לתת את הדעת בכל הקשור לנושא של מניעת הריון, לקיחת גלולות וכו', מההתתרשמות הכללית שלי אני מבין שההלכה סה"כ חד משמעית וקובעת שאסור לדחות את העניין אלא אם יש סיבות מאוד חריגות שמצריכות לעשות זאת,

בלי להיכנס לפרטים האישיים שלי שהרי אינך מכיר אותי, ברור לי שאין לי שום היתר לעשות זאת, למרות שאני מרגיש לא מוכן לחלוטין, ואין לי את היכולת הכלכלית לעשות זאת באופן מייטבי, בנוסף לכך לפי מה שהבנתי כשמתייעצים עם רב אחת השאלות שלו היא במידה והוא יפסוק שבני הזוג חייבים להביא ילדים מייד, האם הם ישמעו לו? איך אתה פוסק בשאלות כאלה?האם להבנתך יש לנו פער בין הפסיקה לבין המימוש למעשה בשאלות הללו?

תשובה

ב"ה

שלום,

אכן זוהי שאלה רצינית ומשמעותית ואין לפסוק בה מבלי להכיר את מהות המקרה ופרטיו.

שנית, שאלת דחיית ההריון, במקרים בהם היא מותרת, היא דחיה זמנית של חודשים ספורים ולא "עד ש...".

שלישית, גם דחיית ההריון המותרת, היא בשעה שהבסיס לדיון הוא המחוייבות להרחבת המשפחה והרצון למשפחה גדולה. כאשר כל הרצון הוא למשפחה קטנה ומצומקת, אין מי שמתיר את הענין.

לא שמעתי שאחת השאלות שהרב שואל היא "האם תשמעו לי". המפגש הוא על בסיס של אמון ושיח הדדי.
ובכלל, צריך לזכור שהאחריות היא על הזוג ולא על הרב

כל טוב,

שי