מניעת הריון.

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/11/06 23:10 יז בחשון התשסז

שאלה

ב"ה.

כבוד הרב, שלום!

אני בע"ה מתחתנת עוד ארבעה חודשים. גמרתי י"ב בשנה שעברה וכרגע אני סטודנטית. התייעצתי עם אנשים רבים והמליצו לי לדחות הריון בהתחלה ע"מ "לחזק את הקשר הזוגי", האם זה נכון לעשות זאת? אני לא רוצה למנוע הריון אל - אף הקשיים, אבל רציתי לדעת אם יש אמת בטענה זאת.

תודה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
ראשית, שיהיה בשעה טובה ומוצלחת
לעתים, כשבני זוג חשים שהם חייבים את זה ואם לא יהיה להם משבר קשה, הם דנים בשאלה זו עם פוסק הלכה ומגבשים דחייה מסוימת - קצרה ומוקצבת בזמן.
ברם, מלכתחילה בוודאי שמה שאת חשה הוא הדבר הנכון. כך ראוי לנהוג, ואין לראות בהריון ולידה מפריע לקשר הזוגי אלא דווקא בניינו.
בגיליון הקרוב של כתב העת של צהר יהיו כמה מאמרים על העניין.

אשרייך.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן