מנחה ותפילת הדרך הטרמפים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/08/15 12:23 ב באלול התשעה

שאלה

שלום,

אני בת 19 וגרה בשומרון. בגלל חוסר תחבורה נורמלית באיזורי אני הרבה פעמים תופסת טרמפים לעיר הקרובה אליי. רוב הפעמים בשעות הצהריים/ אחרי צהריים כשאני בדרך למשמרת ערב בעבודה ויוצא הרבה פעמים שאני מתחילה להתפלל מנחה עד שבא טרמפ (כי אני יודעת שאח"כ אני כבר לא אספיק).

השאלה- האם אני צריכה להפסיק בתפילת מנחה שאני עולה על הטרמפ כדי להגיד תפילת הדרך או לא?

(הרבה פעמים אני מפסיקה באמצע כי אני חוששת שעד שאני אסיים להתפלל מנחה אני כבר אגיע למקום שאני צריכה)

בבקשה אם תוכל לענות לי,

בברכת כתיבה וחתימה טובה,

תשובה

שלום וברכה

לשאלה זו היבט שלא שאלת עליו בכלל, והוא שאלת עליה לטרמפ באמצע התפילה.
אני מתקשה להבין את הסיבה לעלות, בעיקר לאור המשנה האומרת ש"אפילו המלך שואל בשלומו ונחש כרוך על עקבו – לא יפסיק". הגמרא מבארת כי אמנם אין מדובר בפיקוח נפש, אבל עצם ההפסקה היא בעייתית. אני כמובן מבין היטב את המצוקה של חשש היתקעות במקום, אבל נראה לי כי הפיתרון לעלות לטרמפ תוך כדי תפילה אינו הפיתרון הנכון למציאות הזו.
לגבי תפילת הדרך – בוודאי שלא מפסיקים בתפילה כדי לומר תפילת הדרך, אולם הדבר הנכון לעשותו בשעה שמתפללים הוא להכניס את תפילת הדרך לתוך "שומע תפילה" בתפילת העמידה.

כל טוב